Klik voor vergroting 123.
Klik voor vergroting 124.
Klik voor vergroting 125.
Klik voor vergroting 126.
Toen ze beiden in 1973 met hun hobby begonnen huurden ze een schuur van de familie van Oorspronk in Eerbeek en een van de Boerenbond in Dieren. Omdat Gé en Jos beiden verhuisden naar Zwolle was het handiger ruimte dichterbij te zoeken.
Vanaf begin jaren 80 van de vorige eeuw huurden ze een schuur op het terrein van voormalig boer Pals tussen Vollenhove en Marknesse in de Noord-Oostpolder.

Na een aantal jaren werd hen de huur opgezegd, dus op zoek maar weer. Paardenboer van Leussen in Dalfsen had een bescheiden schuur als werkruimte en een grote vervallen loods voor de opslag. Maar ook hier werd de huur opgezegd nadat ze de werkplaats mooi hadden opgeknapt.

Met het plan niet meer te huren, maar te gaan kopen begon in december 1993 een ware strooptocht langs makelaars in de regio. Een makelaar in Wezep bood hen een terrein aan van een voormalige kippenboer met één probleem: (citaat:) "Er staat een schuur op met een asbestdak en deze moeten u zelf slopen." (Einde citaat)
Gé en Jos zagen dit anders: deze schuur was een ideale basis om mooi te verbouwen. Ruim acht jaar hadden ze nodig om nutsfaciliteiten aan te leggen, thermopane ramen te plaatsen en een werk- en een leefruimte te bouwen. Het buitengebied moest een parkeerplaats en gazon worden. Lees verder...
Menig hobbyist zal het met ons eens zijn: het is moeilijk aan ruimte te komen.